Fermierii care se ocupa cu cresterea vacilor de lapte pot accesa si in 2018 sprijinul cuplat de la APIA, acordat pentru maxim 250 de exemplare. Iata care sunt conditiile de eligibilitate impuse de agentie:

a) solicitantul SCZ-VL indeplineste conditia de fermier activ;

b) sprijinul cuplat se acorda pentru un efectiv de minimum 10 si maximum 250 de capete vaci de lapte, pentru care nu s-a beneficiat in anii anteriori de SCZ pentru categoria vaci din rase de carne si/sau metise cu rase de carne, inclusiv, pe beneficiar, in exploatatii cu cod ANSVSA. In cazul in care exploatatia se afla in localitati din zona montana, prevazute in ghidul pentru Programul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2014 – 2020, sprijinul se acorda pentru un efectiv de minimum 5 si maximum 250 capete vaci de lapte, pentru care nu s-a beneficiat in anii anteriori de SCZ pentru categoria vaci din rase de carne si / sau metise cu rase de carne, inclusiv, pe beneficiar, in exploatatii cu cod ANSVSA.

c) vacile de lapte pentru care se solicita sprijin cuplat au varsta de maxim 10 ani la data limita de depunere a cererii unice de plata.

către articolul din stiriagricole.ro