Cadastrarea terenurilor agricole din bani europeni! Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile.

România a atras peste 310 milioane de euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023, sunt cuprinse 660 de comune din toate județele țării care vor beneficia de fonduri europene.

”Vom folosi aceste fonduri, aproximativ 312 de milioane de euro, pentru a înregistra, gratuit, 5.756.387 de hectare de teren din mediul rural, reprezentând suprafața totală a 660 de unități administrative-teritoriale”, a declarat în exclusivitate pentru revista Capital , Radu-Codruț Ștefănescu, președinte director general al ANCPI.

Au fost alese localitățile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; cele care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; și cele în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

„Pe lista comunelor care vor fi cadastrate integral din fonduri europene pot fi regăsite și UAT-urile în care au fost deja iniţiate procedurile pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară şi care îndeplinesc criteriile de prioritizare. În acest caz, vor fi scoase la licitație doar sectoarele cadastrale în care nu au început lucrările”, a spus Radu-Codruț Ștefănescu.

către articolul din Agro Inteligența