1 miliard de euro pentru fermierii români! Un proiect legislativ înregistrat la Senat prevede modificarea Legii muntelui. Inițiatorii propun înființarea Consiliului Național al Muntelui, cu scopul de a asigura legătura dintre Guvern și reprezentanții zonei montane, pentru a pune în aplicare strategiile și politicile specifice zonei.

„În cadrul acestei legi propunem înființarea Consiliului Național al Muntelui, organism cu rol consultativ, cu scopul asigurării legăturii dintre Guvern și reprezentanții zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor și politicile specifice acesteia, precum și constituirea unui Comitet de Masiv, pentru fiecare grupă de munți, cu rol consultativ în aplicarea politicilor și strategiilor de dezvoltare și protecție a mediului montan, la nivelul teritoriului respectiv”, precizează inițiatorii în expunerea de motive.

Componența, atribuțiile și responsabilitățile Comitetului de Masiv se stabilesc prin hotărâre de Guvern în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, prevede actul normativ.

către articolul din Agro Inteligența