Combaterea ambroziei din culturile agricole precum grâu, porumb sau rapiță! Ce produse, ce erbicide și în ce doze se pot aplica în câmp pentru eliminarea buruienii care i-a pus pe jar pe fermierii români, dar și autoritățile locale care  obligația să stârpească ambrozia, conform unui proiect de lege adoptat la Senat și care se află acum în dezbatere la Camera Deputaților. 

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o buruiană care le poate aduce fermierilor amenzi uriașe dacă nu reușesc să o înlăture din culturi. Specialiștii de la Dow AgroSciences şi DuPont recomandă o strategie de control şi combatere a acestei buruieni care trebuie să ȋnceapă de la cunoaşterea şi exploatarea unei slăbiciuni a plantei şi anume ȋnmulţirea numai prin seminţe.

Prin urmare, conform sfaturilor de la specialiști transmise pentru Agrointeligența, poate fi formulată foarte uşor o strategie de combatere mecanică (dezrădăcinarea manuală a plantei, sapă manuală sau mecanică) ce va duce la ȋmpiedicarea plantei de-a produce seminţe, mai ales ȋn zonele noi invadate.

către articolul din Agro Inteligența