Agricultura ecologică prinde tot mai mult teren în România. Sunt peste 12.000 de ferme care cultivă cereale, legume şi fructe fără chimicale.
Zece la sută din aceste terenuri sunt în Tulcea, unde 40 de fermieri s-au asociat şi demonstrează de câţiva ani cât de rentabilă poate fi ocupaţia lor.
Recunosc că România nu este încă o piaţă de desfacere pentru produsele lor, mai scumpe decât celelalte, aşa că peste trei sferturi pleacă la export.
În Tulcea, aproape 60.000 de hectare de teren sunt certificate ecologic. Petrişor Petrescu este unul dintre cei 40 de fermieri care cultivă cereale fără să folosească îngrăşăminte. Pentru că s-au unit într-o asociaţie, le-a crescut profitul.
Petrișor Petrescu, director companie agricolă: „Am adunat o serie de fermieri cu care lucrăm de 12-13 ani de zile. Ne ocupăm de organizarea lor, a activităţii, cât şi a fermelor noastre. Producem în special cereale; cultură mare cum ar fi: grâu porumb, orz, rapiță, coriandru, grâu.”