Statul a semnat, până în prezent, contracte de finanțare de 5,8 miliarde de euro cu beneficiarii de fonduri europene, în programele prin care România atrage banii de la Uniunea Europeană, în noua perioadă de programare 2014-2020, a informat, miercuri, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Potrivit bilanțului prezentat de minister, situația la zi a absorbției fondurilor europene 2014-2020, după mai bine de 3 ani și 9 luni din perioada de programare curentă, ar fi următoarea:

  • 933 milioane euro este valoarea la zi a sumei procesate către beneficiarii de fonduri europene;
    19 miliarde euro (suma care reprezintă 68% din alocarea totală a României) este valoarea liniilor de finanțare deschise. Potrivit ministerului, astfel „s-a creat cadrul necesar pentru ca beneficiarii să poată depune proiecte pentru finanțarea lor din fonduri europene”.
  • 5,8 miliarde euro reprezintă valoarea totală a contractelor pentru finanțare semnate până în acest moment. Potrivit ministerului, rata de contactare a crescut de la 5% în februarie la 21% în octombrie, raportat la alocarea totală aferentă României pentru actuala perioadă de programare.

catre articolul din Hot News